Säkert hem

En av de faktorer som bidrar till att ditt hus eller lägenhet ska kännas som ett riktigt hem är just säkerheten. Hemmet är den plats där du kan känna dig absolut trygg, dit din familj kan komma och känna att inget ont kan nå dem så länge ni är tillsammans. Och visst är det skönt för barnen att ha en plats där de kan trivas och må bra, men du som ägare bör se till att alla säkerhetskrav uppfylls – för allas säkerhet. Men även för din egen lugn och ro, och för att se till så att alla era värdefulla ägodelar förblir era.

Vad värderar du mest?

De flesta av dina materiella ägodelar går att ersätta, särskilt om du har någon form av försäkring. Men det finns vissa saker som är oersättliga och kanske går förlorade vid  inbrott. Tänk på ditt arvegods – familjeklenoder som gått från generation till generation, gamla fotografier, tavlor, smycken och till och med möbler. Minnen som barnens teckningar, dina vigselringar eller andra saker av sentimentalt värde är en del av ditt liv och dina barns arv, och bör därför skyddas så gott det går. För att inte göra det onödigt lätt för en tjuv att bära med sig dina saker, kan du bland annat installera en bra säkerhetsdörr.

Dörrens vikt

De flesta tjuvar tar sig inte in i huset genom dörren – det är alltför riskfyllt och svårt. Varför ska du då försäkra dig om att din dörr är säker? Jo – det är genom den som tjuven senare bär ut stöldgodset. Därför är det av yttersta vikt att du gör rätt val. Det är en del detaljer du ska tänka på för att vara säker på att du får en säkerhetsdörr som är anpassad till dina behov och din livsstil:

  • Klassen: inbrottsklassen RC3 reglerar hur säkerhetsdörrar ska klassas.
    Kolla om den har inbrottsskydd, är brandsäker och ljudreducerande.
  • Låset: det ska vara bekvämt när du är hemma och samtidigt säkert när du är borta.
  • Materialet: en trädörr ger en varm och hemtrevlig känsla och fungerar samtidigt som värmeisolering.
  • Tillvalen: bestäm om du vill ha dörrkik, brevinkast, nyckeltuber, bland annat, och välj den färg, ytmaterial och dekoration som passar till din övriga inredning.