Modeller från Svenska Pooltak

Svenska Pooltak är en av Sveriges största leverantörer av pooltak och tillbehör till dessa. Genom att se på företagets utbud går det även att förstå hur olika behoven är hos kunderna och hur olika modeller fyller dessa behov.

Flair – Den låga modellen

Är det viktigaste att taket är lågt och skyddande? Då väljs Flair vilket även är det pooltak de säljer mest av. Med låg konstruktion blir inte taket ”i vägen” för utsikt eller störande i trädgården. En klassisk modell, som även hittas hos de flesta andra producenter och leverantörer. Kan sägas vara ”basen” i utbudet.

Flair Avantgarde – När hållbarhet är A och O

Flair (se ovan) är ett hållbart tak som står emot väder och vind. Men krävs extra hög belastningskapacitet väljs istället Flair Avantgarden. Med kraftigare profiler skapas en ännu större hållbarhet.

Det som bör avgöra om Flair eller Flair Avantgarde ska väljas är därmed hur stor belastning som taket förväntas få.

Teledom – Det pooltak som är populärast i Europa

Ett tak som har en högre profil än de två ovan och har ett rundat tak som även är skjutbart. Med en högre takhöjd kan lek med bollar och annat fungera utmärkt utan att taket kommer i vägen. Skapar även en öppnare och luftigare känsla än taken med betydligt lägre profil.

Carat SF – Absolut lägst

Många pooltak är låga – men Carat är lägst. Fördelen är att det är så lågt, dess elegans och att det därmed inte skymmer något. Nackdelen är att bad inte kan ske under taket. Det ligger nämligen bara någon decimeter ovanför ytan. Kan beställas med hjul på en sida för lättare hantering.

Vario – Det flexibla alternativet

Är flexibilitet viktigast? Då bör Vario väljas. Låt säsongen bli ett par månader längre än utan tak och välj om badet ske under tak eller utan taket. Tack vare att det är lätt att justera vertikalt och är skjutbart kan det anpassas helt efter behovet. Det ger skydd hur än vinden och vädret påverkar.

Carat – Spabadstak

Ett tak som är anpassat för spabad och alltså inte för pooler. Men med samma funktion, att förlänga säsongen och hålla smuts borta.

Så fungerar beställning

  • Be företaget om offert
  • Inspektionsmöte för att mäta poolen och se förutsättningarna
  • Ritningar skapas
  • Pooltaket monteras av kunniga montörer