Skydda hemmet med hemlarm

Skydda hemmet med hemlarm

Det är inte ovanligt att oroa sig över hemmet när man själv befinner sig på annan plats. Vare sig det är på jobbet över dagen eller om man är borta under en längre tid vandrar ofta tankarna tillbaka hem.

”Låste jag verkligen dörren?” är förmodligen en fras dom flesta husägare tänkt någon gång, samt oron inför att bli utsatt för inbrott. Med hemlarm kan man känna sig mer trygg och dessutom finns möjlighet att se i realtid vad som försiggår där hemma.

Varför hemlarm?

Att bo i villa innebär att risken för att drabbas av inbrott är större än för den som bor i lägenhet. Statistik visar dock att ett hemlarm minskar risken för inbrott med ca 22%. Dessutom kan man känna sig trygg i att om ett inbrott trots allt skulle ske, så kommer larmet att ljuda högt och hjälp kan skickas till platsen omedelbart.

Alternativet att vara utan är att man kommer hem till ett hus som är helt plundrat – någon som för dom flesta ger en enorm känsla av kränkning. Dessutom kan det ju saknas mängder av värdesaker lika väl som personliga föremål.

Vad ska man välja?

Det finns många olika typer av hemlarm att välja bland och det kan vara bra att ta hjälp av någon som jobbar med sådant om man känner sig osäker på vad man borde ha. Är det till exempel nödvändigt att larmet kopplas upp till larmcentral eller räcker det att hålla koll på egen hand?

Kanske behövs ett kombinerat larm som inte bara varnar för inbrott utan också för brand och rökutveckling. Det finns varianter med kameror där man kan se vad som händer direkt genom mobiltelefonen, och så vidare. Det är helt enkelt behöver som styr vad man bör välja för typ av hemlarm.

Övriga åtgärder för att skydda hemmet mot inbrott

Även om ett hemlarm finns installerat finns det flera andra saker som är bra att göra för att avleda en potentiell inbrottstjuv – speciellt under perioder där huset står tomt en längre tid, så som vid semester. En bra åtgärd är att samarbeta med grannar. Att bara hålla ett extra öga och ta in posten åt varandra är sådant som kan minska risken för inbrott.

Andra bra tips:

  • Belysning med rörelsesensor framför huset
  • Timers på lampor inomhus
  • Få det att se ut som att någon är hemma
  • Säkerhetsdörr
  • Bättre lås