Fyra sätt att köpa ett LBhus

Förr i tiden när någon sa att de skulle bygga hus menade man att man gjorde hela processen själv. Man gav sig in på att göra allt från att gräva grunden till att spika takstolar. Idag när man säger att man bygger ett hus menar de flesta att de köper ett mer eller mindre nyckelfärdigt hus.

Påverka det färdiga huset själv

En del som köper hus vill göra en beställning, välja färg på kaklet i badrummet och vilken bänkskiva man ska ha i köket och sen är man redo att flytta in. Andra köper hellre något som liknar ett gigantiskt lego som man monterar själv men där man slipper bygga från grunden med lösvirke.

Hur mycket vill du göra själv?

Hos LBhus finns fyra sätt att köpa hus som alla är nivåer av den nyckelfärdiga villan. De kallar det för färdigställandegrader och här går vi igenom några saker du bör tänka på beroende på vilken du väljer att köpa

Helt färdigt för inflyttning

Ett hus som levereras nyckelfärdigt på riktigt är klart så när som på en sista målningen utomhus. Du har fått göra en del val av interiör på vägen men har själv inte behövt vare sig skruva eller spika. Här kan du till och med anlita någon för den sista målningen och därmed bygga hus även om du inte är vare sig händig eller intresserad av att bygga.

Snudd på färdigt

En nivå under innebär att du får ett hus där våtutrymmen och el är klart. Allt som kräver speciella fackmän för att få genomföras är färdigställt. Ett sånt här LBhus kan du sen modifiera fritt eftersom all målning, tapetsering, golvläggning och enklare montage inne i huset finns kvar att göra.

Rest stomme med byggsats

Nu börjar vi närma oss att bygga huset själv från grunden. Stommen blir rest på ett professionellt sätt men tak, plåtar utomhus och det mest finns kvar att göra. Räkna med att lägga många timmar på att forma ditt drömhus och ge dig bara på den här varianten om du har erfarenhet av att bygga hus sen tidigare. Stora möjligheter att forma huset och känna hur projektet växer fram.

Få hem en byggsats

Du får inte hem en massa lösvirke som ska sättas ihop till väggar och stommar men det är inte långt ifrån. Du står på en färdig grund och får hem paket som ska byggas ihop enligt en anvisning som kallas för leveransdeklaration. Här köper du råmaterialet av LBhus men i övrigt gör du allting själv.