Vilka tjänster kan beställas från en glasmästare?

Om ett fönster går sönder är det en glasmästare du ringer via glasmästarestockholm.com. Men yrkesgruppen arbetar med betydligt mer än bara ytterfönster. Du kan bland annat få hjälp med:

Översyn av fönster

Skulle du spara pengar på ett fönsterbyte genom att de är mer energisnåla? Låt en glasmästare få mäta och komma med ett förslag på bästa alternativet för dina fönster.

Montering av duschväggar

Inomhus är det främst i badrummet som glasmästaren har arbeten hos privatpersoner. De kan mäta upp och tillverka speciellt anpassade duschväggar av vanligtvis frostat glas. Delvis kan även glasväggar användas för att dela av ett större badrum.

Moderna glasräcken

Idag kan räcken inomhus både tillverkas av trä, hårdplast och glas. Glas ger en exklusiv och ljus känsla och kan tillverkas i flera olika nyanser och mönster.

Inredning

Inredningsglas hittas främst hos företag men även i större privata villor. Kan användas vid öppna planlösningar eller för att skapa konferenslokaler och mötesplatser. Allt från enkla avskärmare till hela fönsterväggar.

Glasborrning

Att borra i glas är inte lätt. Det finns alltid en risk för sprickbildning. Önskar man ett hål i en glasvägg eller liknande bör alltså alltid en glasmästare kontaktas.

(Detta är enbart några tjänster som en glasmästare kan genomföra och är exempel från ett företag i Stockholm)

För att öka säkerheten

Glas kan idag användas till flera speciella funktioner och inte enbart som ett estetiskt inslag. En glasmästare kan därmed hjälpa till med att skapa bullerskydd, brandskydd och minska energiåtgången i ett hus. Generellt ökar värdet när större arbeten utförs, exempelvis inglasad balkong.

En självklar yrkesgrupp att ha på ”hantverkslistan”

Att ha en lista på hantverkare som snabbt kan kontaktas vid problem är en klar fördel. Detta om du bor i bostadsrätt eller villa och därmed själv har ansvaret att ordna med hemmet. Glasmästare är en av yrkesgrupperna som bör finnas med på listan. Tänk på detta när du väljer företag att kontakta.

  1. Lokalt företag

När fönstret är trasigt och snön yr in vill du att din glasmästare snabbt ska komma och åtgärda det. Bor du i Stockholm finns alltså fördel att välja ett företag som är relativt lokalt. Ska de åka genom hela Stockholm under rusningstid kan det ju annars ta över en timme bara i transport.

  1. Öppet dygnet runt

När flera glasmästare jämförs i Stockholm är öppettiderna en sak som skiljer dem åt. Vissa har bara öppet under kontorstid på vardagar medan andra har öppet dygnet runt och erbjuder jouruppdrag. Vissa lovar till och med att vara på plats inom en speciell tid.