Inför att fönsterbyte sker i Uppsala – Tänk på…

Tänk på följande om ett fönsterbyte planeras inom Uppsala. Dessa punkter kan göra renoveringen billigare och minimera problem.

Bygglov – Kan krävas om karaktären på fasaden ändras

Många privatpersoner utgår från att bygglov bara behövs om fastigheten ska byggas ut. Men det kan även krävas vid fönsterbyte. Om byte sker, utan att bygglov finns, kan Uppsala kommun till och med kräva att renoveringen måste göras om. Bygglov krävs om bytet ska ske inom detaljplanerat område och det ändrar fasadens utseende. Hur mycket av utseendet som behöver ändras är en tolkningsfråga. Kontakta alltid en bygglovshandläggare i Uppsala vid frågor kring detta.

Offert – Flera företag i Uppsala kan göra fönsterbyte

Fönsterbyte i Uppsala genomförs både av snickare och av företag som specialiserat sig på fönsterrenoveringar och byten. Är det ett lite större projekt bör offerter tas in från flera företag. Detta inte bara för att kunna välja ett av de billigare alternativen utan även för att se ungefärlig prisbild. Dessutom kommer många av dessa företag ut till kunden för att mäta och se på förutsättningarna innan de kan ge offert. Även bemötandet vid detta tillfälle kan ligga till grund för vilken offert som väljs.

Enklast hittas flera fönsterföretag i Uppsala med hjälp av Google. Skicka exakt samma offertförfrågan till ett par företag och invänta offert.

Välja hantverkare – Kompetens, erfarenhet och referenser

Att ta in offerter från flera företag är viktigt – men priset är definitivt inte allt. Några punkter att tänka på i val av hantverkare är:

 • Utbud av tjänster
  Det finns företag i Uppsala som enbart byter och renoverar fönster. Det finns även de med kompetens inom snickeri, måleri osv. Behövs en renovering genomföras i samband med fönsterbytet är det smidigt att kunna få all hjälp från samma företag.
 • Specialist på…
  Det finns företag som är specialister på K-märkta byggnader – och de som är specialister på fönsterbyte till bostadsrättsföreningar. Läs på deras hemsidor för att avgöra vilken inriktning som de har mest erfarenhet inom.
 • Se på referenser
  Referenser kan hittas på hemsidan samt på recensionssidor så som Reco, Trustpilot och Google Review. Det ger en bild av vilka sorters kunder företaget har och vad de framförallt uppskattar.
 • Allabolag
  På Allabolag.se kan samtliga aktiebolag i Sverige kontrolleras. Ett enkelt sätt att se ålder, omsättning och vilka som driver företaget.