Välja företag för parkettläggning i Malmö

Parkettgolv är slitstarkt, snyggt och kan skapas med ett helt unikt mönster. Parkettläggning är däremot relativt komplicerat och de flesta väljer att ta in hjälp. Vad kan man tänka vid parkettläggning i Malmö? Här ges några tips på vägen.

Erfarenhet är nyckeln till framgång

Det finns golvföretag i Malmö som varit verksamma i över 30 år. De som jobbar på dessa företag har lång erfarenhet av branschen, goda kunskaper och arbetslivserfarenheter som är ”ovärderliga”. Självklart behöver inte varje enskild hantverkare ha jobbat så länge men företag som funnits länge har flera fördelar mot alldeles nya företag i branschen.

  • Erfarenhet
  • Goda omdömen. Ett företag kan inte vara verksam i 30 år utan goda omdömen
  • Referenser. Alltid lätt att hitta referenser till företag med så lång historik.

Kontrollera alltid Svarta Listan

Svarta Listan är en lista som uppdateras 2 gånger per år. De företag som listas är de som kommit i konflikt med en kund och sedan inte följt den rekommendation som ARN har gett i frågan. Det är inte olagligt men ställer till mycket stora besvär för kunden då nästa steg är att stämma företaget i domstol – med risk för mycket höga domstolskostnader. Det går att söka på företagsnamn i denna lista för att se om företaget finns med eller inte.

En bild säger mer än 1000 ord

De flesta golvföretag som erbjuder parkettläggning i Malmö visar upp bilder på Instagram, Facebook eller på hemsidan för att visa de arbeten som de utfört. Ser den parkettläggning som företaget gjort tidigare snyggt och proffsigt ut?

Medlem i Golvbranschen GBR

GBR är en svensk branschorganisation som vänder sig till alla företag som är verksamma inom golvbranschen. På dess hemsida går det att hitta Råd & Riktlinjer samt regler som medlemmarna förväntas följa. Att anlita ett företag för golvläggning som är medlem i GBR innebär en extra trygghet.

Billigare parkettläggning i Malmö

Det absolut vanligaste att jämföra vid behov av hjälp med parkettläggning i Malmö är….priset. Skriv ihop en tydlig beskrivning om den parkettläggning som behöver ske och skicka den sedan till flera golvföretag i Malmö. Oftast kan detta ske direkt via företagens hemsidor (kontaktformulär). Det finns även ett flertal så kallade offertsidor att använda sig av. I detta fall skickas beskrivningen in enbart till denna tjänst. Den i sin tur skickar ut den till samarbetande företag varpå offert kan nås från dessa.