Vad kostar det att anlita rörmokare på jourtid?

Om du har möjlighet – anlita rörmokare på ordinarie arbetstid. Prismässigt är det stor skillnad mot om utryckning sker på jourtid. Men ibland kan man betala ”vad som helst” för att få hjälp. Men vad kan man förvänta sig för prisnivå? Priserna nedan är tagna från en rörmokare i Stockholm. Generellt är jourpriser något högre i Stockholm och storstäderna. Men prisbilden kan visa en riktning, se exempelvis www.stockholmsrörmokare.se.

Utryckning med fast pris

Ett alternativ är att rörmokaren har ”utryckning med fast pris”. Ett företag som erbjuder detta i Stockholm tar ca 4000 kr i fast pris. Detta innan ROT-avdrag är draget. Ett ROT-avdrag som minskar kostnaden med 30 %.

Men självklart kan man inte förväntas sig hur mycket hjälp som helst inom denna tjänst. De har därmed specificerat vad som ingår i dessa 4000 kr.

  1. Restiden upp till en timme

Jourtid innebär att rörmokaren inte förväntar sig någon rusningstrafik och därmed kan köra till valfri adress i Stockholm inom en timme. Är adressen längre bort, så att det tar mer än 60 min tur och retur kan alltså tillägg komma att uppstå.

  1. En timme på plats

När väl rörmokarna har kommit på plats kan de flesta akuta problemen lösas på en timme. Det betyder inte att man löser hela problemet utan det mest akuta. Sen kan en tid bokas in under kommande vecka under vanlig arbetstid då ytterligare jobb utförs.

  1. Kostnaden för jour

Det är alltid dyrare med jobb under jourtid än annars. I detta fall får man alltså två timmar för 4000 kr. En timmes restid och en timme på plats. Det innebär en timkostnad på 2000 kr vilket är mer än dubbelt så mycket som det kostar för ett ordinarie jobb.

  1. Tillägg

Skulle adressen ligga långt bort från Stockholm City kan alltså tillägg uppstå på grund av lång restid. Det kan även uppstå tillägg om det akuta arbetet tar längre tid än beräknat. Hos just denna rörmokare handlade det om ca 900 kr per timme med debitering för påbörjad halvtimme.

Att anlita en rörmokare i Stockholm kostar vanligtvis 500 – 600 kr per timme. Detta förutsatt att det är ett större arbete som ska utföras. Sedan brukar det tillkomma utkörningsavgift. Under jourtid kan detta alltså fyrdubblas.