Staket med många användningsområden

Ett staket i någon form är nog de flesta bekanta med. Användningen av just kastanjestaket kan dock vara nästintill oändlig. Dessa staket har en gammal historia bakom sig, men har blivit alltmer populära på senare år.

Användningsområden

Kastanjestaket kan användas för att hålla djur som till exempel hästar, kor eller får inne i inhägnaden. Men det kan också handla om att stängsla in ett naturområde eller en park, eller varför inte en campingplats. Ett kastanjestaket gör sig nämligen extra bra i olika naturnära miljöer. Staketen kan också användas av företag på sina uteserveringar för att skapa en naturlig barriär mellan restaurangen och myllret på gatan. Det kan också användas av djurparker, eller av skolor för att avgränsa lekplatsområden, och även användas för att fånga sanden på stranden.

Ett staket kan också användas för mer privat bruk som att stängsla in sin tomt eller gård, men också för att skapa barriärer på ett snyggt och spännande sätt. Ett kastanjestaket kan variera i höjd, vilket innebär att du kan använda de låga staketen som en gräns mellan tomt och blomsterrabatter eller för att stängsla in känsliga blommor eller buskar så inte vilda djur kommer åt dem. Ett kastanjestaket är både vackert och luftigt och brukar vara ett bra alternativ till de mer traditionella trästaketen. Som du snabbt märker har det många olika användningsområden och du kommer definitivt att finna just dina!

Ekologiskt val av staket

Kastanjestaket tillverkas av kluvet kastanjeträ som tillhör så kallat klass 2 virke. Det behöver därför inte impregneras för att kunna hålla hela sin livslängd för att kunna motstå väder och vind. Detta beror på att träet innehåller till stor del garvsyra som i sig har en positiv inverkan på att kunna motstå både svamp och mögel då det både konserverar och bevarar. Ett staket av kastanjeträ är giftfritt och behöver inte heller tas om hand på något speciellt vis när det inte används. Att köpa ett kastanjestaket innebär att du gör ett aktivt och ekologiskt val. Det är nämligen både ett hållbart och miljövänligt val som du gör, som dessutom är prisvärt. Bättre än så kan det ju knappast bli!