Snygga bänkskivor

Renovering av huset eller förbättring av nybygget? Det finns många situationer när köket kommer i fokus. Inte minst när det är tid för en upprustning. I Sverige har köket blivit ett av de rum där man lägger ner klart mest tid. Till skillnad från många andra länder framstår detta genomgående som hemmets viktigaste rum. Att man då vill ha snygga bänkskivor är inte någonting konstigt. Frågan är hur långt man är beredd att gå för att nå just den stil man är intresserad av. Att inkludera natursten i hemmet är inte någon snabb trend. Detta har man gjort i alla tider. Dels för att sten är ett material som håller hur länge som helst, dels för att det är snyggt!

Köp bänkskivor i sten här!

Det finns många olika sorters stenmaterial att använda sig av när man skall sätta in bänkskivor. Viktigast är att man valt ett material som klarar den långsiktiga belastning den kommer att utsättas för. Porösa material som skiffer eller sandsten kan vara allt för svagt för att ha till en ordentlig arbetsyta. Här kan man istället välja granit eller annat hårdare material. Om man polerar sin bänkskiva noga, får den en blank yta som inte släpper igenom vare sig fukt eller doft. På så vis har man en perfekt yta för matlagning!

I och med att varje bänkskiva behöver skäras specifikt för kunden, kan man inte ändra sig i efterhand. Det är viktigt att man mäter noga innan man gör sin beställning. Skulle man ha tänkt någon centimeter fel, är det svårt att kapa det sista på egen hand. Man vill sällan riskera att förstöra skivan man just fått sänd till sig. Därför kan man med fördel tänka på att skivan skall gå att bära in samt att den också gärna får lämna några millimeter tomrum. På så vis kan man utan problem få in en fog som håller allting tätt och på sin rätta plats.

Även fönsterbänkar kan införskaffas i dessa material. Har man inte tidigare funderat över vad en marmorskiva skulle göra för helhetsintrycket, kan man känna sig euforisk när tanken väl prövas. Även här kan man använda hårda stenmaterial medan många föredrar porösa alternativ. Det finns ett flertal sätt att använda sten i inredningen. Det är bara en fråga om visioner för hur man vill att hemmet skall se ut när man är färdig med sitt.