Så maximerar du nyttan med din walk-in closet

Du kanske har en ganska kompakt walk-in closet eller en betydligt rymligare sådan – oavsett vilket vill du kunna maximera nyttan med den. För att göra detta är det viktigt att du använder utrymmet på bästa möjliga sätt. Utmaningen ligger ofta i att hitta en bra balans mellan att förvara dina tillhörigheter på ett snyggt och prydligt sätt samt att göra dem lättillgängliga. Här delar vi med oss av några tips som kan hjälpa dig på traven.

4 tips som hjälper dig att använda din walk in closet bättre

Vill du få tips och råd som kan hjälpa dig att använda din walk-in closet på ett bättre sätt? Då bör du tänka på att:

  • Välja en skräddarsydd lösning. Till att börja med bör du undvika att välja en standardiserad och massproducerad lösning för förvaring av dina plagg. Välj hellre en skräddarsydd lösning som är anpassad till ditt unika behov och dina preferenser. Genom att planera förvaringslösningen helt utifrån de förutsättningar som finns på plats kan du optimera användningen av ytan. Till exempel kanske du har en omfattande samling av skor som du gärna vill göra plats för.
  • Använd utrymmet på höjden. Vårt nästa tips är att inte begränsa förvaringen av plagg och accessoarer så att allesammans finns i ögonhöjd. Se istället till att använda utrymmet på höjden på bästa möjliga sätt. Sätt in hyllor högt upp för att kunna förvara säsongsbetonade plagg på dessa, eller sådana som du inte använder särskilt ofta. Sätt sedan in en liten stege eller liknande så att du enkelt kan komma åt dem vid behov.
  • Sätt in justerbara hyllor och stänger. En annan sak som du bör tänka på är anpassningsbarhet. Sätt gärna in justerbara hyllor och stänger i din walk-in closet. Genom att göra detta kan du förändra utrymmet i takt med att ditt behov förändras.
  • Lägg till stänger i flera olika nivåer. Sist men inte minst bör du även tänka på att sätta in stänger i olika nivåer, gärna två eller tre sådana. På så vis kan du hänga längre plagg högre upp, såsom klänningar eller kappor. De lägre stängerna kan du istället använda för kortare plagg såsom tröjor eller kjolar.