Pooltak för bättre funktion

Har du en egen pool? Detta är en dröm för många villaägare eftersom en pool tillför mycket glädje åt hela familjen. Men att investera i en pool är inte gratis, det kräver en del besparingar och dessutom en del jobb. Åtminstone om du väljer att utföra poolbygget på egen hand. Det finns dock en hel del olika pooltyper att välja bland, både billigare och mer exklusiva. Ett tips är dock att inte endast gå på det billigaste priset. Ibland visar sig dessa pooler bli dyra med tiden på grund av dålig kvalitet. Om du väl har köpt och installerat din pool gäller det att du tar väl hand om den så att den inte blir smutsig och ofräsch. Dels kan du använda olika rengöringsprodukter och kemikalier i vattnet för att detta ska få rätt pH-värde och vara fräscht att bada i. Men du kan även dra nytta av ett pooltak.

Pooltak är som det låter, ett tak som du täcker över poolen med. Ett pooltak kan vara såväl en termomatta som du rullar ut på vattenytan när poolen inte är i bruk. Men det finns även exklusiva varianter som är som ett hus runt själva poolen. En av de många fördelarna med ett pooltak är att du slipper gå och städa poolen varje morgon för att plocka ur nedfallna löv och insekter. När du lägger ett pooltak på vattenytan skyddar du mot smuts.

Pooltak och andra smarta tillbehör

Om du väl investerat i en riktig pool bör du även se till att lägga några extra slantar på ett par lika tillbehör. Hygienen i poolen är A och O för att det ska vara trevligt att bada. Här är det viktigt att du köper hem rätt sorts rengöringsprodukter. Dels behöver du klor, detta finns både som tabletter och automatisk utsöndrare. Du kan även hitta analysapparat som du smidigt läser av vattnets pH-värde med. Något annat som många, särskilt med större pooler, tycker om är poolrobot. Det finns flera typer och prisklasser och kan vara väldigt bekvämt om du inte orkar rengöra och städa poolen med jämnan. Något av det första du bör köpa hem är dock ett pooltak, ett smidigt och enkelt sätt att skydda poolen.