Packbord för ökad effektivitet

Packbord för ökad effektivitet

Varför kan det vara en bra idé att investera i ett packbord? Oavsett om du är på jakt efter ett packbord som har en fast höjd eller som är höj och ställbart, finns det ett packbord för dig. Många tillverkare erbjuder dessutom ett stort utbud av tillbehör som kan förvandla bordet till en fullfjädrad arbetsstation. Ditt packbord kan således anpassas och växa utifrån företagets behov. Du behöver därför inte känna till var företaget kommer befinna sig några år framåt i tiden, utan kan istället lägga till och ta bort tillbehör under resans gång.

En stor anledning till att investera i ett packbord är ergonomin. En ergonomisk arbetsplats där allt har sin plats gör det möjligt för dina medarbetare att arbeta snabbare och mer effektivt. Det ökar dessutom säkerheten och gör det enklare att byta ut packningspersonalen och skapa en mindre stressig arbetsmiljö på arbetsplatsen. Den ökade effektiviteten gör att företaget kan packa större volymer och på så sätt tjäna mer pengar.

Så skapar du en effektiv arbetsstation utifrån ditt packbord

Även om de flesta packbord har en liknande funktionalitet, har varje packbord sina specifika egenskaper. Även inom en och samma avdelning kan arbetsstationerna därför variera eftersom packborden kan ha olika storlekar och inställningar. Genom att följa nedanstående steg kan du skapa en arbetsstation som inbjuder till effektivitet:

  1. Börja med att fundera över vilka syften ditt packbord ska fylla.
  2. Ta sedan fram ett tilltänkt arbetsflöde för bordet.
  3. Skapa därefter en plan för att integrera ditt packbord i packningsprocessen.
  4. Ta fram en detaljerad lista över den utrustning och andra föremål som ska förvaras vid packbordet.
  5. Dokumentera packningsprocessen och strategin för denna.
  6. Ta fram en modell för ditt packbord.

Ett vanligt fel som många gör är att man helt och hållet fokuserar på förvaringen av förpackningsmaterial på packbordet. För att optimera effektiviteten behöver packbordet integreras i företagets system för orderhantering och materialhantering. Genom att göra detta kan effektiviteten och produktiviteten ökas ytterligare, samtidigt som man minskar antalet onödiga rörelser, mängden dubbelarbete och minskar den tid som varje produkt hanteras. Samtidigt skapas också logiska sätt på vilka företaget kan organisera sitt förpackningsmaterial på bordet.