Mer julbelysning i jul!

Julen är en mysig tid på året, det är vi nog många som tycker. Julbelysningen är en viktig del av detta mys, eftersom den lyser upp den annars ganska mörka tiden på året.

Då juletider nalkas så finns det många olika saker att tänka på och vi är många som stressar denna tid på året. Förutom julmaten och julklapparna så ska ju även hemmet dekoreras. Många sätter kanske fram tomtar och andra prydnadsföremål men ett av de allra viktigaste områdena inom dekoration måste väl ändå vara julbelysningen. Julbelysningen är de ljus som vi dekorerar med i juletider. Det får de mörka vinterkvällarna att lysa upp och sprider värme i en annars ganska dyster tid. Det handlar om elljustakar, julstjärnor eller ljusslingor. Bara fantasin sätter gränserna för hur du kan pynta ditt hem i juletider. Inför jul kan man behöva inspiration för att tänka utanför ramarna när det gäller julbelysning. Faktum är att traditionen att pynta med ljus kring jul går långt tillbaka i tiden – ändå till 1700-talet då man i Centraleuropa började pynta julgranen med stearinljus. Det var kanske inte gemene man som gjorde detta, men det var vanligt förekommande bland framförallt överklassen.

Rätta julbelysningen

Du kan experimentera med stilen på din julbelysning. Det finns belysning i olika typer av stilen, till exempel så kan du fokusera på hemslöjd, en mer modern still eller varför inte testa retro i år? Det finns även julbelysning inom konstsmide eller star trading. Det är bäst att vara ute i god tid, i många butiker, både på nätet och IRL så tar julbelysningen slut långt innan jul. De allra flesta tänker kanske på adventsljusstaken när de hör ordet julbelysning. Adventsljusstaken är en riktig klassiker som numera kommer i många olika utföranden. Men efter att du lagt krut på denna klassiker så glöm inte att komplettera med annan slags julbelysning som till exempel LED-slingor. Som sagt, bara fantasin sätter gränserna, prova dig fram och du kommer alldeles säkert att lysa upp både ditt hem och din familjs eller dina vänners sinnen. Satsa på julbelysningen i år!