Målare i Norrköping

Målare i Norrköping

Färga tillvaron med en ny väggfärg! Anlita en målare i Norrköping och få ett professionellt resultat som du kan njuta av varje dag. Väggar i olika färger kan skapa stor förändring i hemmet. En mörkblå väggfärg i hallen känns mystisk, mysig och lugn och ger ett mer unikt första intryck än en vanlig vit vägg. I vardagsrummet kan det vara snyggt att plocka upp en accentfärg från övrig inredning och använda som väggfärg. Om du är osäker på vilken färg du ska välja finns det bra guider på nätet att kolla igenom. Olika färger har nämligen olika effekt på vårt humör. Rött är en stark färg som oftast inte passar så bra på väggen eftersom den kan skapa en stressande effekt. Blått, grönt och vissa nyanser av orange kan fungera utmärkt då dessa färger, när de är mer färglösa, skapar en rogivande känsla.

Färg – inte bara för väggen

Om du vill förändra intrycket i hemmet kan en målare i Norrköping hjälpa dig. Kom ihåg att du kan skapa större förändring genom att måla mer än bara väggarna. Taket brukar oftast målas vitt, en bra idé då vitt skapar en känsla av rymd och att rummet är högre och större. Men om du har väldigt högt i tak kan det faktiskt bli otroligt effektfullt att välja en annan färg i taket. Det behöver naturligtvis inte vara någon mörk färg, utan helt enkelt ett alternativ till vitt som pastellnyanser av rosa, gult eller blått.

Fondväggar och detaljer

Om du inte vill gå ”all in” och måla alla väggar i en ny färg kan du alltid satsa på en fondvägg. Detta skapar ett vackert blickfång och gör att du kan leka med spännande detaljer på textilier och inredning. Kontakta en målare i Norrköping redan idag för att bolla idéer och få råd och tips om hur du bör tänka med färgvalen.

En målares kunskap om färg
Eftersom målare kan sin sak, är det bra att fråga dem kring hur en färg kommer upplevas i just det rummet du tänker måla. Beroende på hur solljuset kommer in under dagen, kan färgen upplevas på olika sätt. Detta är också bra att tänka på när du just står i målarbutiken och kollar igenom olika färgprover.