Måla interiör

Det finns tillfällen då man köper nytt och situationer då man hellre målar sin interiör. Möbler, bord, stolar och lister kan man enkelt måla för egen maskin eller kalla in en målare för att hjälpa till. Det finns gott om hantverkare att ringa och man kan snabbt få hjälp med det man behöver. Om du har beslutat dig för att måla om en trämöbel finns det några saker man kan ha med i beräkningarna. Först och främst gäller det att välja interiörfärg. Därefter att förarbeta ordentligt. Om man slarvar med rengöring och slipning kommer resultatet se illa ut oavsett hur bra färg och penslar man använder. Det finns bra medel att använda vid målning av trä. Är du osäker kan du fråga någon av alla målare i Stockholm eller höra av dig till färgaffären.

När rengöringen är klar är det tid för slipning. Slipa även ytor som kan vara utan färg för att få en jämn och fräsch yta. Hur mycket som behöver slipas varierar stort och handlar om hur möbeln ser ut från början. I vissa fall kan man nöja sig med 240-papper medan man i andra situationer från börja med grovt papper för att arbeta sig till det finare.

Grundmålning

Innan du går över objektet med den kulör du valt, är det viktigt med en grundmålning. Häftgrunden är vad som kommer att förbereda objektet för det senare lagret färg som kommer att synas. Beroende på vad du målar kan grundmålning kräva två strykningar. Tänk på att inte måla innan grundfärgen torkat ordentligt. Det är lätt att vara för snabb och börja så fort ytan blivit dammtorr. När du sedan målar är det bra om du målar ordentligt! Det är bra att ha rejäla färglager och inte vara för rädd för att det skall droppa. Täck golvet ordentligt så har du bra förutsättningar.

De flesta väljer att inte göra större målningar själva utan kallar då in Någon av de målare som finns i Stockholm.