Flytta till Borås? Flera fördelar med en flyttfirma

Bär flyttlasset av till Borås inom kort? Ska du hyra släp och genomföra flytten själv eller köpa in hjälp från en flyttfirma? Att låta en flyttfirma göra jobbet innebär flera fördelar än att enbart undvika de tunga lyften själv.

Flytta till Borås med flyttfirma om du…

 • Inte vill hyra eget släp eller lastbil
  Räkna på vad det skulle kosta att hyra släp, köpa flyttmat till alla vänner och eventuellt ta ledigt från jobbet? Med en flyttfirma blir det dyrare än att flytta själv – men inte så dyrt som många tror. Detta eftersom det måste ställas mot vad det hade kostat att flytta med hyrt släp osv.
 • Inte vill utsätta vänner för riktigt tunga lyft
  Att be vänner att bära flyttkartonger är en sak. Men att be dem bära ett tungt piano eller en tung soffa är något helt annat. Personer som inte arbetar inom flyttbranschen lyfter ofta felaktigt och ökar därmed risken för belastningsskador. Ett alternativ är självklart att genomföra flytten själv och lämna de tyngre möblerna i hemmet. Därefter kontaktas en flyttfirma i Borås för de sista stegen i flytten. Det blir oavsett billigare än om de ska packa bilen även med lådor.
 • Vill ha din flytt försäkrad till 100 %
  Vid en egen flytt är egendomen försäkrad – men det kan finnas gränser ersättningsbelopp. Saker som blir stulna utanför boendet har generellt lägre ersättningsnivå än de som stjäls från hemmet. Det är därmed genomtänkt att kontakta sitt försäkringsbolag och kontrollera vad som gäller. Oavsett uppstår alltid självrisk.

  Det ska ställas mot att ta in hjälp från en flyttfirma vilket innebär att egendomen är försäkrad till totalbeloppet samt utan självrisk. Detta eftersom det är flyttfirmans försäkring som täcker under hela flytten.

 • Vara säker på att flytten sker i tid
  Hur lång tid tar det att flytta från Göteborg till Borås? För privatpersoner är det nästan omöjligt att göra en tidsbedömning av en flytt. Därmed blir det även svårt att vara säker på att komma i tid om det finns tider att förhålla sig till. En flyttfirma hjälper dig att flytta och att flytta utifrån de tidsbestämmelser som finns. De kan planera utifrån behov och ta in extrapersonal som så behövs. Vissa har till och med garanti vilket innebär att de drar av viss del av kostnaden om inte flytten skett i tid.