Boka takläggare i Stockholm i fem steg

Boka takläggare i Stockholm i fem steg

En fördel med att bo i Stockholm är att utbudet av tjänsteföretag är mycket stort. Därmed är det lätt att få in flera offerter oavsett om det är ett stort projekt eller enbart ett arbete som förväntas ta några timmar. Vi går här igenom hur du jämför och bokar takläggare.

  1. Kartlägg ditt behov

Behöver hela taket läggas om? Är det en mindre renovering? Eller vet du inte själv vad som behöver utföras. Se över vad du förväntar dig få hjälp med och skriv ner detta. Har du behov av att en takläggare kommer hem till dig och besiktar taket innan du kan avgöra om det är värt att betala för tjänsten kommer flera gratis för att besikta och ge offert. Detta ialalfall om du bor inom Stockholm. Vid längre resor kan ett visst tillägg förekomma.

  1. Kontakta minst fem takläggare

Det finns ett stort antal företag att kontakta för offert. Men i Stockholm (i likhet med flera andra storstäder) finns även flera riktigt dåliga företag. Det är inte ovanligt att media skriver om äldre (framförallt äldre som luras) som känner sig pressad att köpa tjänster av oseriösa takläggare som tränger sig på. Teckna aldrig ett avtal innan du jämfört priser hos flera företag. Det innebär att du lättare hittar bättre pris, seriösa aktörer och inte tar för ”ivriga beslut”.

Googla efter takläggare i Stockholm eller använd hantverksregister. Kontakta minst fem av dessa och be om offert på det jobb som du önskar få utfört, en populär takläggare som brukar dyka upp i dessa sammanhang är takläggarestockholm.net.

  1. Kontrollera dem innan avtal skrivs

Takläggare, och andra hantverkare, bör alltid kontrolleras innan de anlitas. På detta sätt undviks en rad sämre företag. Börja med att googla företagsnamnet för att se om någon nämnt dem i en blogg. Det går även att använda sökfunktionen på Facebook för att hitta kommenterar kring ett specifikt företag. Dessutom bör ”Svarta Listan” kontrolleras så att inte företaget valt att gå emot Konsumentombudsmannens åsikter i en tvist.

  1. Använd tydligt avtal

Hantverksformuläret kan laddas hem från Konsumentverket.se och är ett mycket bra avtal att gå ifrån när hantverkare anlitas. Om detta används kommer hantverkaren tydligare förstå vad du önskar få hjälp med och risken för missförstånd minskas.

  1. Se över ROT

Arbete med takrenovering eller takläggning innefattas generellt av rotavdraget. Kontrollera hur stort belopp du har kvar att använda innan takläggaren bokas. Kanske är det värt att vänta till kommande år för att därmed ha möjlighet att göra avdrag på större belopp.