Badrumsrenovering i Uddevalla

Drömmer du om ett fräschare badrum? Går du runt med renoveringstankar? Att renovera badrummet i Uddevalla kan kännas som ett stort och svårt projekt, då är det bäst att ta hjälp av företag som vet vad de håller på med. Det finns ett brett utbud att välja mellan – allt från exklusiva till enkla möbler. Du kan exempelvis välja att duscha med massage bakom glas eller gömma dig med ett draperi i en liten duschvrå om du hellre vill det.

Ett tips när du vill renovera ditt badrum är att anlita en leverantör som kan ta ett helhetsansvar över renoveringen. Det kan vara lättare att samla samtliga tjänster hos samma leverantör och samtidigt slippa anlita andra hantverkare själv. Många företag som renoverar badrum och jobbar med VVS i Uddevalla kan också erbjuda ett fast-pris-garanti som innebär att du inte behöver oroa dig över ytterligare kostnader eller avgifter som kan dyka upp vid sådana här renoveringar.

Under planeringen av badrummet som ska renoveras är det viktigt att ha koll på vissa saker. Du behöver troligtvis inte ha bygglov för att renovera badrum men du bör däremot kolla med din kommuns byggnadsnämnd för att ha koll på vilka krav de kan ställa. Det kan också vara specifika regler för våtrum och badrum, speciellt ditt försäkringsbolag kan ställa de hårdaste kraven vid renovering av badrum så se till att du har koll på läget.

Tänk på att utnyttja ROT-avdraget

Glöm inte bort att utnyttja ROT-avdraget när du ska renovera eller bygga om huset. ROT-avdraget är maximal 30 % av arbetskostnaden och tillsammans med rut avdrag får inte överstiga mer än 50 000 kr per person och år. Om du och din partner äger bostaden tillsammans har ni möjlighet att få en skattereduktion på max 50 000 kr vardera. Det är enbart själva arbetskostnaden som är möjlig att ge avdrag, alltså inte kostnader för utrustning, material eller resor. Här är det viktigt att du som kund och bostadsägare har koll på hur mycket du utnyttjar av ROT-avdraget under året för att inte överskrida gränsen. På fakturan som lämnas av hantverkaren ska skattereduktionen finnas med som en skattelättnad. Många företag som arbetar med badrumsrenovering i Uddevalla har koll på detta och hjälper dig för att det ska bli rätt i slutändan.