Anlita en flyttfirma för hjälp med tunga lyft

Det finns många risker med att lyfta och bära tungt – för det första finns en stor risk att man skadar sig och för det andra finns en minst lika stor risk att det ska som flyttas kommer att skadas. För att undvika detta kan man istället anlita en flyttfirma till hjälp, eftersom dom är proffs på just tunga lyft.

Vad räknas som tunga lyft?

Det finns inget särskilt som bestämmer vad som räknas till tunga lyft och inte men ett vanligt exempel där folk väljer att anlita en flyttfirma när ett piano ska flyttas. Andra vanliga exempel är stora och otympliga möbler, så som:

  • Bokhyllor
  • Garderober
  • Vitrinskåp

Tycker man däremot själv att en köksgrupp eller något annat mer vanligt är tungt och svårt att lyfta på egen hand kan man givetvis kontakta en flyttfirma även då – dom flesta är flexibla för att möta kundernas önskemål och det finns som sagt inget som är rätt eller fel på den här punkten.

Anledningar att anlita hjälp

Tunga lyft är inget man ska ge sig på om man inte känner till rätt tekniker. Dessutom kan man behöva en del hjälpmedel för att kunna flytta möbeln, utan att varken den eller den egna kroppen skadas. Listan över anledningar att anlita hjälp kan göras lång – tänk bara på att slippa besväret med att prova det tunga lyftet på egen hand. Mot en kostnad sparar man både kroppen och tiden till annat och man kan dessutom känna sig trygg med att arbetet utförs på ett säkert och korrekt sätt.

Hitta flyttfirma som erbjuder tjänsten

Det är inte särskilt svårt att hitta en flyttfirma som erbjuder att hjälpa till med tunga lyft – det är ju trots allt deras jobb. Alla har mer eller mindre erfarenhet av att lyfta och bära tunga föremål men det finns dom som är specialiserade inom området. Omega Flytt & Transport är ett exempel på en utav dessa och dom är inte bara specialiserade utan har lång erfarenhet av det tunga arbetet också.

Just Omega Flytt & Transport AB erbjuder hjälp med tunga lyft i Göteborgs, – Skåne,- och Hallandsområdet men har också flera andra flyttjänster i sitt utbud, bland annat vanlig flytthjälp och flyttstädning för den som vill.